Diversos alcaldes de la Garrotxa ja han signat els decrets de suport al referèndum de l’1-O

Diversos alcaldes de la Garrotxa s’han sumat al degoteig de batlles de tot Catalunya que estan signant decrets per donar suport al referèndum de l’1-O, responent així a la carta que els ha enviat el Govern on es demana als 948 municipis que cedeixin els locals que utilitzen habitualment per les convocatòries electorals, una resposta que han de donar en 48 hores. La gran majoria d’alcaldes que signen aquests decrets ho comuniquen via xarxes socials. A la Garrotxa ja ho han fet, com a mínim, el d’Olot, Josep Maria Corominas; el de Santa Pau i president comarcal d’ERC, Pep Companys; David Jané, de Riudaura o el de la Vall d’en Bas, Lluís Amat.

La carta enviada als alcaldes i que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha publicat al seu compte de Twitter, explica que el Parlament ja ha aprovat la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i que el Govern ha signat el decret de convocatòria de l’1-O. També recorda que l’article 3.2 de la normativa estableix un règim jurídic excepcional adreçat a regular i garantir el referèndum i que l’article 29.2 cita que “els ajuntaments posen a disposició de l’administració electoral del Govern els locals de la seva titularitat que s’utilitzen habitualment com a centres de votació”.

Aquesta no és la primera vegada que els alcaldes participen activament del procés sobiranista. Ja en la consulta del 9-N més de 900 alcaldes van signar una moció a favor de fer la consulta i es van reunir amb el president de la Generalitat, llavors Artur Mas, al Palau de la Generalitat per lliurar les actes a favor del 9-N.