La pel·lícula ‘Estiu 1993’, de Carla Simón i rodada a la Garrotxa, representarà Espanya als Oscars

Més enllà de la capital garrotxina, avui s’ha sabut que la pel•lícula ‘Estiu 1993’, enregistrada a la Garrotxa, ha estat seleccionada per representar Espanya a la gala dels Oscars en la categoria de millor pel•lícula de parla no anglesa. l film, s’ha imposat a ‘Los últimos de Filipinas’ i ‘Abracadabra’.

La 90a edició dels premis Oscar de l’Acadèmia del Cinema tindran representació garrotxina. ‘Estiu 1993’ dirigida per Carla Simón i gravada a la Garrotxa l’estiu passat, representarà Espanya a la categoria de Millor Pel•lícula de Parla No Anglesa.

La cinta va estrenar-se al juny i no ha parat de recollir reconeixements. Va guanyar el premi Biznaga de Plata al Festival de Màlaga i va triomfar a la 67a i última edició de la Berlinale, el festival de cinema de Berlín, on es va imposar com a millor Opera Prima. ‘Estiu 1993’ s’inspira en les vivències de la mateixa directora a les Planes d’Hostoles, on va anar a viure el primer estiu després de la mort dels seus pares.

‘Estiu 1993’ es va rodar a la Garrotxa l’agost passat, amb els actors David Verdaguer, Bruna Cusí, Etna Campillo i Laia Artigas. El film també va comptar amb actors garrotxins. Dos d’ells són Josep Torrent i Dolors Fortis, que representen el metge i la carnissera del poble, respectivament.

La de Carla Simón és la segona pel•lícula rodada en català seleccionada als Oscar després de Pa Negre el 2011. El veredicte es coneixerà a la gala que tindrà lloc el proper 4 de març del 2018 al Teatre Dolby de Los Ángeles.

x