Pigment elabora les figures de la faràndula d’Olot a escala per decorar la llar

Les figures de la faràndula són un dels principals reclams de les festes del Tura d’Olot. Tan és així que la cercavila del primer dia obre les festes i s’ha convertit en una cita indiscutible que omple de famílies el centre de la ciutat. Aquestes peces no només surten al carrer. En Marian Vayreda i l’Eva Vendrell són dues persones que coneixen cada detall de la faràndula perquè en fan reproduccions a escala perquè els olotins les puguin tenir a casa durant tot l’any. Al taller on treballen, situat al nucli antic i molt a prop de la plaça Major, és un autèntic espai artístic de creativitat. En Marian i l’Eva tenen una capacitat imaginativa envejable que els porta a fer autèntiques obres d’art que són aptes per grans i per petits. En Marian explica que amb el temps han acabat reproduint figures de la faràndula de tots els tipus, algunes de les quals “són per els més petits, com uns didals”. També ens ensenya unes creacions de la faràndula que porten el segell exclusiu de Pigment, que és el nom del taller, i són les figures de la faràndula amb unes potes allargades. Per fer aquestes figuretes cal molta paciència i l’Eva ens ho demostra mentre en pinta una. Utilitza tota mena de pinzells, alguns dels quals amb una punta molt fina que permet decorar qualsevol detall, per petit que sigui.