El Santuari del Tura s’omple de gom a gom amb el Cant de la Salve i l’ofrena floral a la patrona de la ciutat

El recorregut de la cercavila de la faràndula va acabar al Santuari del Tura, on es va celebrar el Cant de la Salve i l’ofrena floral a la patrona de la ciutat. Olotins i olotines van emplenar l’església i van donar, d’aquesta manera, la benvinguda a les festes.

Una hora abans del pregó i com marca la tradició, els gegants, nans i cavallets van arribar al Santuari del Tura per donar la benvinguda a les esperades festes de la ciutat. Es tracta d’un dels actes religiosos més solemnes i era la primera vegada que el mossèn Pere Domènech oficiava l’acte. El santuari estava ple de gom a gom.

Amb la presència de diverses autoritats de la ciutat i una vegada a dins l’església, l’Associació Sardanista i Cultural Flor de Fajol i també de l’Esbart Olot van fer la tradicional ofrena floral. En els seus inicis, s’oferia a la verge els aliments que es trobaven al rebost de casa. L’homenatge a la patrona d’Olot va acabar amb el cant de la Salve i la salutació a la verge.

x