La faràndula olotina torna a omplir la Plaça Major amb el ball dels Gegants, Nans i Cavallets

Les Festes del Tura d’Olot han viscut avui un dels seus dies més especials: el ball de la seva faràndula. La Plaça Major s’ha omplert de gom a gom per gaudir dels Gegants, Nans i Cavallets, en una jornada que es viu amb màxima devoció a la ciutat.

Dia de Festa Major. Olot viu el dia de la Verge del Tura amb els seus actes més solemnes. I per sobre de tots, destaca el més esperat per petits i grans: el ball de la faràndula olotina. Com sempre, els primers en sortir a la Plaça Major plena de gom a gom han estat els Nans.

Els Gegants, com sempre, han fet que els olotins aixequessin el cap orgullosos de les seves figures més entranyables. De nou, el públic ha esperat expectant el festeig entre el gegant i la gegantessa, amb el seu apropament final. Qui ens ha recordat que s’ha de ser d’una pasta especial per portar una de les figures de la faràndula són els cavallets, que han tornat a mostrar rapidesa i risc al mig de la plaça.

El ball dels Gegants, Nans i Cavallets s’han pogut viure en directe a través de la retransmissió especial d’Olot Televisió. Poden veure de nou els balls sencers avui divendres a dos quarts de cinc de la tarda i tres quarts de nou del vespre, a més de dissabte i diumenge.