Més participants que mai en el novè Concurs de Paelles de l’AOAPIX de Festes del Tura

El 9è Concurs de Paelles de l’Associació Olotina d’Amics del Porc i el Xai, l’AOAPIX, va batre el rècord de colles participants. En total hi van prendre part 52 colles, superant els 1.200 comensals. La colla Senyor Antoniu va guanyar el primer premi de Paelles.

Qualsevol festa gran ha d’anar acompanyada d’un bon tiberi, i amb la millor companyia. I què millor que una paella per atipar-se d’allò més amb menjar i riures; ja sigui de carn, amb verdures, o de peix, cadascú té la seva pròpia recepta. Molts no poden esperar que es cogui l’arròs, i decideixen començar abans d’hora amb qualsevol aperitiu per fer un bon coixí a l’estomac. I perquè l’àpat surti perfecte, cal que es posi tot l’amor possible amb la cocció.

Però no podem oblidar que estem en un concurs, i el jurat té clar com ha de ser una bona paella. I la que millor va sortir de totes les participants va ser la de la colla Senyor Antoniu, un arròs espectacular amb llamàntol que era un brindis al bon fer. Va ser la vencedora en el concurs amb més grups participants de les nou edicions: en total el jurat va haver de menjar 52 paelles diferents.

També cal tenir en compte altres detalls de la festa: una taula ben parada dóna solemnitat a l’acte, i la Confraria del Cava de l’Orfeó van rebre el premi especial a la millor presentació. I si el cuiner va vestit per l’ocasió, no sabem si la paella surt més bona, però els riures segur que acompanyen la vetllada. El més ben guarnit del concurs va ser el dels Amics de l’Alícia.

Amb tots aquests ingredients, l’esdeveniment havia de ser un èxit: en set minuts es van acabar les inscripcions, però de ben segur que els 1200 comensals presents recordaran durant temps aquest Concurs de Paelles.

x