Els Xerrics coronen a Sant Esteve el tradicional pilar caminat acompanyats d’un seguici festiu

La cultura popular té molta força a les Festes del Tura més enllà de la faràndula olotina. Aquest divendres a la tarda els Xerrics van superar el seu primer repte abans de la diada castellera d’aquest dissabte, fent pujar el pilar caminat per les escales de Sant Esteve. Com a novetat, aquest any els va acompanyar tot un seguici festiu format per entitats i figures.

L’activitat a l’entorn de l’església de Sant Esteve va començar aquest divendres a la tarda amb la sortida dels marrans a l’Encierro de l’AOAPIX. Tot seguit, i per primera vegada, els balls de figures de la faràndula del barri del Carme, els Bastoners i Grallers d’Olot, i la col·laboració del Pim Pam Pum, van precedir la colla castellera olotina que, com mana la tradició, va pujar el pilar caminat per les escales de Sant Esteve, en el moment àlgid del vespre.

Amb la satisfacció d’haver assolit el repte, els Xerrics van continuar la festa juntament amb el seguici festiu que l’acompanyava, una de les novetats de les Festes del Tura d’enguany.

x