Els Xerrics d’Olot aconsegueixen dos dels seus màxims castells, el 4d7 i el 3d7

Els Xerrics d’Olot ha aconseguit carregar i descarregar dos dels seus màxims castells, el 4d7 i el 3d7. El 4d7 amb agulla no ha estat possible i se’ls ha escapat en l’últim moment. Enguany però estan assolint la millor actuació de la colla. La diada s’ha celebrat aquest dissabte a cobert, a l’Hospici. La pluja ha impedit que l’actuació es fes davant de Sant Esteve. La Diada ha estat retransmesa en directe per Olot Televisió.

En la primera ronda completada amb tranquil·liltat. Els Xerrics d’Olot han començat amb un 4d7 i els Marrecs de Salt amb un 4d8, el cinquè de la temporada. 3d8 dels Sagals d’Osona, un castell que han carregat amb molta confiança. És el seu màxim castell de la jornada. D’aquesta manera s’ha completat la primera ronda.

La segona ronda ha començat amb un 4d7 amb agulla de la colla local dels Xerrics, un castell que només havien descarregat en tres ocasions al llarg de la seva història. És el màxim castell de la formació. Després d’un primer intent un dels terços no ha pogut agafar cames dels quarts i s’han fet enrere just quan l’enxaneta havia passat els quarts. Els Marrecs de Salt han fet un 3d8 en segona ronda, el castell per excel·lència de la colla i amb el que tenen molta seguretat.
I de fet han descarregat l’11è 3d8 de la temporada sense cap problema, que era l’objectiu principal de la diada a Olot. Seguidament els Xerrics han intentat de nou el 4d7 amb agulla, que han carregat però que no han pogut descarregar després de fer la pitjor feina. El 4d7 era el màxim repte d’avui. De tota manera des del 2014 que no queia la colla. Per tancar la segona ronda els Sagals d’Osona ho han fet amb una torre de set que han carregat i descarregat sense problemes.

La tercera ronda l’han començat els Marrecs de Salt amb un 7d7 que han carregat i descarregat sense dificultats, un castell que ha substituït la torre de 8, que no l’han pogut realitzar per falta de gent. Han continuat els Xerrics d’Olot que han tancat la seva actuació amb el 3d7, un castell que han descarregat fins a set vegades aquesta temporada. D’aquesta manera els Xerrics han completat l’actuació amb els tres màxims castells. Finalment el Sagals d’Osona han apostat per fer un 5d7, que han carregat i descarregat amb fermesa, completant així l’actuació prevista.