La Consellera de Treball i Afers Socials Dolors Bassa visita les Festes del Tura i assegura que el govern ho té “tot preparat” pel referèndum

El ball de la faràndula ha rebut avui la visita oficial de la Consellera de Treball i Afers Socials Dolors Bassa. En declaracions a Olot Televisió, Bassa assegura que la Generalitat té alternatives per garantir que tots els catalans puguin votar als seus municipis, i que les prestacions socials estaran assegurades amb una futura independència.

Després de dies de trasbals polític, el Govern de la Generalitat encara la celebració d’una Diada Nacional marcada pel referèndum del proper 1 d’octubre. Abans d’aquestes jornades intenses, la Consellera de Treball i Afers Socials Dolors Bassa ha visitat les Festes del Tura, amb l’acompanyament de l’alcalde Josep Maria Corominas i el grup polític d’Esquerra al consistori. Davant els dubtes que genera la independència en matèria de prestacions, la consellera assegura que la situació està garantida amb l’Agència de Protecció Social creada aquesta mateixa setmana, un ens que hauria de mantenir una futura Seguretat social catalana pròpia. D’altra banda, la consellera afirma que el govern treballa tranquil de cara al referèndum, i espera que els alcaldes dels municipis que es mostren en contra a la seva celebració reconsiderin la seva decisió; a més, assegura que la Generalitat té un pla alternatiu en cas que no sigui així. Durant la seva visita, la consellera ha pogut assistir en directe al ball de la faràndula de les Festes del Tura.

x