Més de vint-i-cinc parelles s’animen a ballar el Ball Pla de l’Esbart Olot

La pluja també va fer que s’hagués de traslladar a la sala El Torín una tradició recuperada de les Festes del Tura, el ball pla. L’Esbart Olot l’ha promogut per tercer any i unes 25 parelles s’han animat a sortir a la pista.

El ball pla d’Olot va néixer el segle divuit com un ball popular de Festa Major. Amb el temps, però, l’afany de la burgesia de lluïr les seves millors gales durant l’acte el va convertir en un aparador de les diferències socials entre els olotins. Una connotació negativa que va comportar la seva desaparició enmig d’una gran pol·lèmica. Fa tres anys que l’Esbart Olot va recuperar la dansa, per reivindicar el caràcter popular dels seus orígens. Unes vint-i-cinc parelles s’havien apuntat a ballar el ball pla, però finalment gran part del públic va animar-se a sortir a la pista. L’Esbart Olot espera que any rere any aquest acte torni a a arrelar en la societat olotina. La tarda de dansa tradicional va continuar amb una ballada d’Ofolk a càrrec del grup Safolk.

x