Les Festes del Tura posen punt i final amb el Ball de les Espelmes i acomiadant el geganter Ramon Las Heras

Les Festes del Tura van posar el seu punt i final ahir amb el Ball de les Espelmes. La Plaça Major d’Olot es va emplenar per veure la Faràndula i acomiadar les festes. El geganter Ramon Las Heras va fer el seu últim ball, després de 25 anys a la faràndula olotina.

Els balcons i tots els racons de la Plaça Major d’Olot es van emplenar ràpidament diumenge a la nit per acomiadar les Festes del Tura amb el Ball de les Espelmes. Els gegants, nans i cavallets de la Faràndula van dansar els seus respectius balls de nit. Sempre amb la música de la Principal d’Olot, el Ball de les Espelmes, com mana la tradició, va començar amb els nans. Tot seguit, els gegants van emocionar el públic ballant a les enfosques i en una plaça il·luminada només amb la claror de les espelmes. La plaça va aplaudir Ramon Las Heras que, després de 25 anys a la Faràndula, es va acomiadar portant el gegant.

Amb l’actuació dels cavallets va acabar el Ball.  També després d’anys de trajectòria, Aniol Sellabona feia la seva última aparició amb els cavallets. D’aquesta manera, els olotins i olotines van posar punt i final a les seves festes.