L’Escola Malagrida d’Olot inicia el curs escolar dins el programa pilot Escola Nova 21

Un total de 7695 alumnes, segons dades del Departament d’Ensenyament, han començat el curs escolar avui a la Garrotxa. Prop de 3500 ho han fet a Primària, en més de 170 grups. A l’escola Malagrida d’Olot l’inici de curs arriba amb un repte important: El centre olotí forma part de la prova pilot del programa Escola Nova 21, que promou un canvi en l’educació a tot Catalunya, basat en l’adquisició de competències.

Pocs minuts abans de les nou del matí a les portes de l’escola Malagrida es repetia la mateixa imatge de cada any. Pares i nens esperaven, alguns més contents que d’altres, que sonés el timbre per tornar a la rutina escolar després de dos mesos de vacances.
De portes endins, però, s’ha viscut un estiu intens. L’escola Malagrida i el seu professorat s’han preparat per ser un dels 30 centres que forma part de la prova pilot del projecte Escola Nova 21, una xarxa formada per més de 400 centres. Però, què implica, en el dia a dia?

A les aules avui és dia d’estrenes: nou horari, nova agenda i més canvis a la vista. El projecte de singularització Som Música que es va engegar ara fa tres cursos al Malagrida conviurà ara amb la filosofia d’Escola Nova 21. Aquesta una de les aules que s’ha adaptat per fomentar el treball cooperatiu. Ara la direcció del centre espera que tota la comunitat educativa s’hi impliqui per poder oferir la millor formació als nens i nenes. Aquest estiu també s’ha completat la segona fase de millora de la teulada del centre. Només en queda una que s’abordarà l’estiu que ve.

x