L’Institut Escola de Besalú comença el curs amb barracons malgrat el compromís del Parlament de retirar-los enguany

barracons besalú 2017

L’activitat també ha començat de nou als centres on s’imparteix educació secundària i cicles de grau mitjà i superior. Un d’aquests instituts és el de Besalú, que arrenca un nou curs escolar mantenint part de la seva activitat en barracons. El Parlament es va comprometre a eliminar els mòduls aquest 2017, però de moment això no s’ha produït.

Gairebé 2700 alumnes han iniciat l’educació secundària a la Garrotxa, però els estudiants de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú han hagut de començar el curs en barracons. Porten sis anys amb aquesta situació. L’octubre de l’any passat, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat prioritzar la construcció de l’edifici definitiu durant el 2017, a instàncies del Partit Popular, i eliminar així els mòduls, que comporten molts inconvenients als alumnes i a l’equip pedagògic.

Però el compromís no es complirà aquest mateix 2017. De moment, no hi ha cap notificació sobre la construcció del nou edifici. Malgrat això, el professorat, l’Ajuntament i els serveis territorials treballen per fer avançar el projecte de reforma de tot el centre educatiu. Actualment, el centre acull més de 400 alumnes de Besalú, Maià de Montcal, Beuda, Sant Ferriol i Lliurona.