Les empreses del sector agroalimentari no cobreixen els llocs de treball que necessiten per créixer

A les portes d’un nou curs, la Fundació Kreas ha alertat que, tot i l’alt índex d’inserció laboral que té el seu centre de formació amb seu a Olot, el sector carni no cobreix tots els llocs de treball que genera. Una problemàtica que preocupa a les empreses.

L’alimentari és el segon sector amb més pes a l’economia catalana després del químic. A la Garrotxa dóna feina a més de tres-mil quatre-centes persones, un 15% del total. Tot i així la Fundació Kreas alerta que aquestes empreses estan preocupades perquè no cobreixen tots els llocs de treball que necessitarien per continuar creixent. Més d’un un 94% dels alumnes que passen pel centre de formació Kreas troben feina amb contracte indefinit al sector agroalimentari, però el centre creu que malauradament la indústria no atrau prou als joves a l’hora de triar una professió.

A Olot la Fundació Kreas ofereix formació per a un centenar de joves, entre les places del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos de Qualitat en la Indústria Alimentària i els diferents Certificats de Professionalitat. El nou curs començarà a finals de setembre.