Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Estem al costat del procés. Si ens citen a declarar hi anirem, no tenim res a amagar”

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha enviat una ordre demanant als fiscals en cap de les províncies de Catalunya que citin a declarar els alcaldes que han acceptat cedir locals per celebrar l’1-O. Maza concreta que es prioritzin els municipis amb més població. OLOT TELEVISIÓ ha pogut parlar amb l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, just després de la reunió que ha assistit aquesta tarda a Barcelona com a vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Corominas ha explicat que els alcaldes “estem al costat del procés i si ens citen a declarar hi anirem, perquè no tenim res a amagar”. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, també ha anat en aquesta línia un cop ha acabat la reunió, pels volts de les sis de la tarda. Lloveras també ha anunciat que el proper dissabte tots els alcaldes catalans estan convocats a la Plaça Sant Jaume per protestar contra la “persecució judicial”.

Josep Maria Corominas ha manifestat un cop més que “estem al costat del procés i del Govern” i ha recordat que en el jurament del càrrec d’alcalde, ara fa dos anys, “la fórmula utilitzada pel jurament que es va fer a l’inici de mandat i acordada per l’AMI ja anava en aquesta línia”.

En aquesta línia les fiscalies catalanes també han ordenat als ajuntaments catalans que investiguin aquelles actuacions que estiguin relacionades amb la organització del referèndum del proper 1 d’octubre. La instrucció concreta que intervinguin “les urnes, sobres electorals” i els elements que estiguin preparats per la consulta. Detalla que “adoptin mesures necessàries per intervenir els efectes i instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d’instruccions per als membres de les taules electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal”. La Policia Municipal d’Olot no s’ha pronunciat sobre aquest extrem i possiblement ho faci demà coincidint amb una roda de premsa que s’ha convocat pel matí per passar balanç dels temes relacionats amb la seguretat durant les festes del Tura.