El mural que defensa un Olot lliure de correbous pateix una bretolada

El mural contra els correbous situat a l’Avinguda Reis Catòlics d’Olot ha estat boicotejat, amb una pintada que varia el missatge demanant que l’activitat torni a la ciutat. La Fundació Fauna considera que l’acció és una mostra d’intolerància respecte la decisió democràtica sorgida de la consulta sobre els correbous.

Olot ha viscut les segones Festes del Tura sense correbous després de la consulta popular que va viure la ciutat l’any passat, on més d’un 60% dels votants van demanar l’abolició de l’acte. Enguany, però, també s’ha tornat a malmetre el mural pintat a l’Avinguda Reis Catòlics per defensar un Olot lliure de correbous. Fa una setmana va aparèixer una pintada canviant el sentit del missatge elaborat per l’Assemblea de Joves de la Garrotxa, un fet que es repeteix i que des de la Fundació Fauna qualifiquen de ‘bretolada’, i una mostra d’intolerància respecte una decisió democràtica.

Per a la Fundació, la bretolada no crea cap debat sobre si s’han de tornar a fer els correbous, perquè la decisió ja es va adoptar segons els resultats d’una consulta oberta a tothom. De totes maneres, no se sap si es repintarà el mural de nou. De moment, es desconeix l’autoria de l’acció.

x