Bon balanç del dispositiu de seguretat de les Festes del Tura

dispositiu de seguretat

Acabades les Festes del Tura els cossos de seguretat fan balanç de les actuacions fetes durant la Festa Major. Cinc dies durant els quals es van prendre mesures extraordinàries a tots nivells. Pel que fa a les xifres la valoració és positiva tot i el repunt de baralles al carrer, sense conseqüències greus.

Reforçar la vigilància i assegurar el perímetre dels punts amb més concentració de gent era un dels objectius del dispositiu de seguretat de les Festes del Tura. Cinc dies amb un desplegament molt important d’efectius pels carrers de la ciutat que finalitzen amb una valoració positiva. Dels 160 controls d’alcoholèmia que s’han portat a terme als accessos de la ciutat, només tres han estat positius administratius i un penal.

Una altra de les mesures que s’han reforçat aquestes festes ha estat el control de les motxilles, que han permès detectar tres armes prohibides. A més, s’han fet més d’una desena d’intervencions de drogues. Finalment la Policia Municipal ha tramitat 63 denúncies per orinar a la via pública, la majoria de les quals eren a homes i de fora d’Olot.

L’Hospital d’Olot ha assumit per primera vegada el servei d’assistència mèdica que fins ara oferia la Creu Roja, des del carrer i el punt sanitari instal·lat a la sala La Carbonera. En total s’han fet 75 actuacions, trenta menys que l’any passat. Hi ha hagut més atencions per baralles, una quinzena respecte les 3 comptabilitzades el 2016. Pel que fa a assistències per intoxicacions etíliques, 10 s’han fet des del carrer i 6 a la sala La Carbonera. Al mateix centre hospitalari s’han fet seixanta-sis atencions relacionades amb les festes i només dues tenien a veure amb el consum d’alcohol. La xifra total és inferior a la de l’any passat.

x