La plataforma La Garrotxa pel Sí omple l’Hospici amb l’acte ‘Sí a la República Catalana’

La plataforma La Garrotxa pel Sí va omplir aquest divendres la planta baixa de l’Hospici amb l’acte ‘Sí a la República Catalana’. Fins a vuit representants d’entitats i partits polítics sobiranistes van instar a la població olotina a anar a les urnes.

L’Hospici es va omplir aquest divendres amb motiu de l’acte ‘Sí a la República Catalana’ promogut per la plataforma La Garrotxa pel Sí. Les cadires habilitades no van ser suficients per acollir els espectadors que van voler presenciar l’esdeveniment. Fins a vuit representants d’entitats i partits polítics favorables a la independència de Catalunya van agafar el torn de paraula per tal de fer campanya pel ‘Sí’ en el referèndum de l’1-O.

Els representats de les entitats Òmnium Cultural, Estelada 2014 i l’ANC, juntament amb els portaveus dels partits polítics Demòcrates de Catalunya, PDeCat, la CUP, ERC i Súmate, van fer una crida a la votació i al respecte de la democràcia.

Anna Arqué (Estelada 2014): “Algú pot pensar que l’estat espanyol ens pot garantir la democràcia a nosaltres els catalans? Nosaltres ens garantim la democràcia i per això guanyarem amb garanties”.

Jordi Orobitg (ERC):”L’Espanya que neix a partir del 1978 és la gestió del llegat de Francisco Franco Bahamonde i els quaranta lladres que el rodejaven això és el que hem estat vivint fins a dia d’avui”.

Blanca de Llobet (Òmnium Cultural): “Hem de tenir present que la democràcia també està en joc per a aquells que volen dir que ‘No’ i aquests potser són una minoria en el nostre país, però aquests també els necessitem”.

Natália Sánchez (CUP): “Aquests dies estem veient com el règim va totalment despullat i davant d’aquesta nuesa l’únic que hi veiem és demofòbia i autoritarisme, les entranyes d’aquest estat espanyol consolidat sobre el règim del 78”.

Antoni Castellà (Demòcrates de Catalunya): “Quan ets capaç de perseguir penalment a representants electes, quan ets capaç de perseguir el 80% d’alcaldes del nostre país és que has perdut absolutament el nord o és que no l’havies trobat mai”.

Montse Sánchez (Súmate): “Catalunya nos ha acogido, nos ha protegido, nos ha dado trabajo y ahora queremos ayudarla y apoyarla en sus reivindicaciones, principalmente la defensa del referéndum del 1-O como acto supremo de democracia”.

Míriam Nogueras (PDeCAT): “Aquí a Catalunya no coaccionem als mitjans de comunicació, això ho fan ells. Perquè aquí a Catalunya no perseguim a les impremtes, això ho fan ells. Perquè aquí no prohibim votar ni prohibim que es parli de votar, això ho fan ells”.

Narcís Capdevila (ANC): “Molt sovint en aquest procés es diu que fem història. […] Aquests catalans es miren molt el melic i tot el dia estan dient que fan història. Però realment és així, si ho aconseguim farem història de veritat”.

L’acte es va tancar amb una fotografia de família i amb el càntic unànime dels assistents en referència a les urnes.