La majoria d’alcaldes de la Garrotxa han participat a l’acte de suport al referèndum de l’1 d’octubre

El president Carles Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han rebut avui als 712 alcaldes investigats i citats a declarar pel referèndum en un acte reivindicatiu i de suport a l’1 d’octubre. Aquesta concentració és la resposta del món municipal a la decisió de la Fiscalia de citar a declarar als batlles catalans per col·laborar amb la organització del referèndum. Entre els centenars d’alcaldes s’hi trobaven la gran majoria dels de la Garrotxa, alguns dels quals han parlat per OLOT TELEVISIÓ.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha parlat de les citacions als alcaldes dient que “així no se soluciona res, si algú s’imagina que trient els alcaldes això se soluciona va molt equivocat i no es vol entendre què passa a Catalunya”. Corominas ha dit que els alcaldes “repetim aquest compromís d’estar al servei del Govern i dels ciutadans i això és el que fem, ningú se n’ha de sorprendre, tots estem absolutament compromesos” i ha conclòs dient que “així arribarem a l’1 d’octubre i votarem”.

De la seva banda l’alcalde de Santa Pau i president d’ERC a la Garrotxa, Pep Companys, s’ha mostrat “emocionat i recolzat per la gent” i que “això fa que no tinguem cap dubte que votarem”. Companys diu que “un dels dies més bonics i recordats com alcalde serà haver estat aquí avui”. L’alcalde de Santa Pau ha reconegut que la citació de la Fiscalia encara no ha arribat i que “quan ho faci decidirem què farem, si ens queden a l’ajuntament o anem a declarar”.