Flor de Fajol guanya el primer premi de la Batalla de les Flors 2017

L’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol ha guanyat l’edició d’aquest any de la Batalla de les Flors, que s’ha celebrat aquest diumenge al vespre després que s’hagués de suspendre per la pluja la setmana passada, el dissabte de les festes del Tura 2017. Flor de Fajol ha merescut el primer premi amb un muntatge musical amb diferents instruments i coreografia inclosa, una posada en escena inèdita que fins ara no era freqüent entre les colles.

Com diu la dita, val més tard que mai, i més tenint en compte la feinada de les colles per fer possible la batalla de les flors de Festes del Tura. Segons el jurat, la carrossa ‘I com sona!’ de l’associació Flor de Fajol va merèixer el primer premi, dotat amb 700 euros, amb un muntatge musical que mostrava diversos instruments i coreografia inclosa, una posada en escena inèdita que fins ara no era freqüent entre les colles.

En segona posició va quedar la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca amb la ‘Selva carnavalesca’. Una carrossa plena d’animals de la jungla ideada per Ivan Mulà. Els Almogàvers garrotxins, que enguany celebren 20 anys, van quedar en tercera posició amb ‘El tren pinxo’ que va treure fum durant el trajecte per la plaça Clarà. En quart lloc la Santjoanenca de Sant Joan les Fonts amb la carrossa ‘El retorn d’en Superman’, en cinquena posició la penya Els Titots amb ‘Colors Marins’ i, finalment, el sisè lloc pels Marxosos de Santa Pau amb ‘L’Eloi la Coral i la caseta de xocolata’.

Enguany l’entitat organitzadora, el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, va decidir premiar a totes les colles participants, un total de sis. Aquesta decisió es deu al fet que la participació ha estat una de les més baixes dels últims anys i la junta directiva va decidir premiar a tots els participants. L’entitat treballa ara en diverses fórmules que permetin incrementar el número de carrosses. Reconeix que el principal problema és que les colles preparen les carrosses durant l’estiu, una època de l’any complicada degut a les vacances i al fet que moltes colles participants són les mateixes que desfilen pel Carnaval i això representa més feina amb poc temps. El confeti es va tornar apoderar de la plaça Clarà en un acte gaudit per petits i grans.