El PSC d’Olot no farà res per evitar el referèndum a Olot però no hi participarà

Els socialistes d’Olot no faran res per impedir el referèndum. Tampoc han mostrat públicament el seu suport a l’alcalde, que està citat a declarar.

Aquest diumenge a Gavà, a la tradicional Festa de la Rosa dels socialistes, el primer secretari del PSC Miquel Iceta i el Secretari General del PSOE Pedro Sánchez van reiterar el seu suport a Mariano Rajoy per aturar el referèndum previst per l’1 d’octubre. Van carregar contra el Govern de la Generalitat i les il·legalitats que creuen que està portant a terme l’independentisme.

A Olot, el PSC forma part de l’equip de govern amb PDeCat i Demòcrates, però es desmarca un cop més dels seus socis en tot el que tingui a veure amb el referèndum. Els socialistes olotins no aniran a votar, però tampoc tenen prevista cap acció per impedir que es posin les urnes a la ciutat. Així mateix, tampoc han fet explícit el seu suport a l’acalde d’Olot, que properament serà citat a declarar.

L’alcalde no creu que la postura del PSC d’Olot posi en perill el pacte de govern. Els alcaldes de Sales de Llierca i Tortellà, del PSC i que tampoc van singnar el decret de suport al referèndum, ja van confirmar que no posaran cap impediment perquè el dia 1 d’octubre hi hagi urnes als seus municipis. De moment la Generalitat no ha fet públics els punts de votació.