Creen el primer parc ciclista tancat de la Garrotxa al Parc Xingurri de Les Preses

Des d’aquest mes de setembre la Garrotxa compta per primera vegada amb un circuit tancat per a poder anar amb bicicleta. Es troba a les Preses, a la zona del Parc Xingurri, i permet practicar ciclisme amb roda grossa. Ho va fer públic aquest dilluns un dels impulsors, Carles Torrent al programa la Banqueta d’Olot Televisió.

Fa més de dos anys que el Club Ciclista Olot reivindicava la construcció d’un parc tancat per a bicicletes, per tal de poder practicar el ciclisme amb seguretat. Ara, aquesta demanda s’ha fet realitat: Les Preses ha adaptat aquest mes de setembre un espai a la zona del Parc Xingurri que dóna sortida als 65 nens i nenes de la base del club per a desenvolupar l’activitat, però que a més es troba obert a tots els ciclistes de la Garrotxa. Es tracta de la primera instal•lació comarcal que permet practicar biketrial i bicicleta de muntanya, gestionat per l’Escola Carles Torrent de ciclisme.

L’actuació ha tingut un cost de 4.000 euros, està feta amb sauló i terra, i inclou guals per agafar tècnica sobre la bicicleta, a més d’un espai amb elements per practicar el biketrial. D’altra banda, la intervenció permet recuperar la zona del Parc Xingurri pel municipi.

Tot i la construcció d’aquest circuit, encara queda una reivindicació pendent pel món del ciclisme garrotxí: un espai on poder practicar amb bicicletes de roda fina o de carretera, sobre superfície asfaltada.

x