Més de 800 beneficiaris de les beques menjador de la Garrotxa

Més de 850 famílies de la comarca s’han pogut beneficiar aquest curs de les beques menjador. La Generalitat ha destinat un 18% més de recursos a aquestes ajudes i el Consell Comarcal de la Garrotxa ha pogut atendre més del 80% de les sol•licituds.

El Consell Comarcal Garrotxa, òrgan gestor de les beques del Departament d’Ensenyament, va rebre a la primavera més de mil sol•licituds d’ajudes per al servei de menjador. Segons la renda i la situació social de les famílies finalment s’han concedit el 81% de les demandes.

L’increment del 18% de recursos que la Generalitat destina a aquestes beques ha fet que menys famílies es quedin sense ajudes. Tot i així al Consell Comarcal li agradaria poder assumir-ne la gestió directa. Adoptaria un sistema gradual que pogués beneficiar més famílies. El Consell Comarcal de la Garrotxa també s’encarrega del servei de menjador de la majoria de centres de la comarca. Aquest curs seran onze, ja que s’hi ha sumat l’escola Finestres de Mieres. Pel que fa al transport, 73 alumnes dels més de mil que utilitzen cada dia les rutes de transport escolar de la Garrotxa ho fan gratuïtament gràcies a una beca.