La nova campanya al jaciment de Can Ring descobreix paviments i estances de la vil·la romana

Can Ring és l’únic jaciment d’època romana de la Garrotxa. Es va descobrir als anys seixanta i aquest estiu, una desena de persones han realitzat una nova campanya. Han trobat paviments i noves estances, a part d’un rellevant mirall d’ús religiós.

El jaciment de Can Ring de Besalú es va descobrir als anys 60, quan l’alcalde d’aleshores, Martirià Costa, va trobar ceràmiques d’època romana en camps de cultiu. Llavors, se’n va fer la primera intervenció però no s’han fet gaire més intervencions fins aquest estiu. En aquesta campanya, s’han descobert noves estances de la vil·la romana, que hauria estat ocupada durant 400 anys, entre el segle I a.C i el III d.C. La vil·la és més extensa i rica del que es creia.

De moment, s’han excavat uns 300 metres quadrats de les 2 hectàrees que ocuparia la vil·la. Els paviments i materials trobats denoten riquesa i una gran planificació de l’edifici. L’Ajuntament de Besalú preveu continuar les tasques arqueològiques, malgrat que no hi ha un projectes definit. Aquest 2017, s’han destinat uns 10.000 euros a la campanya, que ha comptat amb l’ajuda de la Generalitat i la Diputació.