Olot promou el primer Mercat de Conversa i proximitat per fomentar la relació entre els veïns

La setmana vinent els carrers d’Olot acolliran el primer Mercat de Conversa i proximitat, una iniciativa del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot amb la participació de la UDG, l’ambulatori de la capital garrotxina i l’entitat Roba Amiga. Es faran accions en diversos espais amb l’objectiu de recuperar la ciutat com a espai de relació.

Hola, bon dia, què tal? Aquesta és la consigna per participar al Primer Mercat de Conversa i proximitat, Fem Veïnatge. Una iniciativa del Consorci d’Acció social de la Garrotxa que vol recuperar una tradició que es va perdent, la de fer relació amb els veïns al carrer. Per fer-ho s’han pensat tres accions diferents, com un espai de converses informals, l’activitat ‘regalem conversa’, i s’ha fet una crida a la gent d’Olot perquè baixi una cadira al carrer i es relacioni amb els seus veïns tal com es feia antigament.

Per últim es proposa un laboratori de regenaració de veïnatge, divendres al matí, amb ponències de diversos experts que aportaran la seva visió sobre com fer les ciutats més humanes i fomentar la convivència. La Universitat de Girona i l’Ambulatori d’Olot col·laboren amb aquesta iniciativa pionera a Catalunya. L’olotí Servand Solanilla hi ha participat elaborant una proposta artística que decorarà els carrers aquests dies, a partir de la roba de segona mà que ha cedit Roba Amiga. Per apuntar-se a fer veïnatge o a col·laborar amb aquest primer Mercat de Conversa, només cal enviar un correu electrònic a ecarrera@casg.cat.

x