Artur Mas a Olot Televisió: “Què ens queda de l’autonomia catalana si no podem pagar ni la nòmina? L’article 155 ja està aplicat”

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, denuncia que l’estat espanyol ja ha aplicat l’article 155. Ho va dir ahir en una entrevista concedida en exclusiva al primer programa de la temporada del ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió.

Al llarg de tota l’entrevista l’expresident de la Generalitat s’ha mostrat molt enfadat amb l’actitud d’aquests dies de l’estat espanyol. En concret, i sobre la decisió d’intervenir els comptes de la Generalitat, Artur Mas ha llençat la pregunta: “què ens queda de l’autonomia catalana si no podem pagar ni la nòmina, que hem de pagar les factures a Madrid, autonomia zero, sense donar la cara” i, encara ha anat més enllà, assegurant que l’article 155 “ja està aplicat. Des del moment que no disposes del teu pressupost vol dir que estàs intervingut, que no tens autonomia”.

Davant el xoc de trens entre els governs de Catalunya i Madrid, Mas ha afegit que en aquest moment “l’alternativa no és entre la independència i un estatut d’autonomia que ens permet anar endavant, ja no estem aquí. Estem o ens en sortim amb el referèndum o ens quedem arrasats a dins l’estat espanyol”.

I davant la darrera actuació de la Guàrdia Civil, aquest dimarts, l’expresident s’ha mostrat en tot moment optimista. “Sóc dels que penso que encara podem arribar a l’1 d’octubre amb els col·legis oberts i les urnes posades. Ara bé, no depèn de nosaltres que hi hagi centenars de policies o Guàrdia Civil barrant el pas a la gent” i està convençut que ho faran “no a tot arreu, perquè no tenen prou afectius, però ho faran, intentaran bloquejar els col·legis més significatius, donar la imatge que no s’ha pogut votar a tot arreu, que no hi ha normalitat”.
Davant aquesta situació ha conclòs: “ens hem de preguntar, què estem disposats a fer nosaltres que no depengui d’ells?” i demana que el màxim de persones vagin a votar l’1-O.

El cost econòmic del procés
Davant la intervenció dels comptes i preguntat per la forma de finançament del procés i del referèndum, Artur Mas ha dit que “això forma part de l’estratègia i l’autonomia del Govern de la Generalitat i són coses que és millor no saber-les perquè si les sap massa gent s’acaba coneixent i la millor manera que no se sàpiga és que no les conegui gaire gent” però ha dit que “entendria que ens ajudessin des de fora i des de dins, gent que no se significarà mai i que en un moment determinat quan veu el què està passant i el que ens estem jugant ens pot ajudar una mica”.