Les cosidores del barri de Sant Miquel ultimen el centenar de vestits del Ball Pla d’aquest dissabte

El barri de Sant Miquel es prepara per la seva Festa Major i la seva vetllada més esperada: el Ball Pla. Des del mes juliol, una dotzena de cosidores del barri confeccionen un centenar de vestits de paper per la desfilada d’aquest dissabte. Carles Solé, el sastre i director del taller, serà el pregoner de les festes d’enguany.

El Ball Pla és una de les vetllades més esperades a la ciutat d’Olot. Es tracta d’una tradició que les cosidores del barri de Sant Miquel han anat teixint durant més de seixanta anys. Al principi, va sorgir com una paròdia i mofa al Ball Pla de les Festes del Tura. I la crítica sempre ha estat present en aquesta desfilada singular pels seus vestits de paper.

El director del taller ara és el sastre Carles Solé i una dotzena de persones treballen des del juliol a l’Espai Bufador per fer possible la desfilada i vestir un centenar de noies i dones. Tot i que la majoria de cosidores porten molts anys treballant pel Ball Pla, també n’hi ha de joves que volen participar-hi. El Ball Pla, tot una emblema del barri, se celebrarà aquest dissabte a les 8 del vespre. Tampoc faltaran a la cita la Carnavalesca i els gegants i el gat de Sant Miquel.