L’alcalde d’Olot s’acull al dret de no declarar davant el Fiscal a l’Audiència de Girona

Josep Maria Corominas ha estat avui el primer batlle de la Garrotxa que ha anat a declarar en relació al referèndum de l’1 d’octubre. Com ja han fet altres alcaldes catalans, s’ha acollit al dret  de no declarar. Corominas s’ha mostrat emocionat i ha agraït el suport de les prop de dues-centes persones entre alcaldes garrotxins, companys de partit, regidors i societat civil que l’han acompanyat aquest migdia.

Faltava poc per dos quarts de dotze quan l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha arribat a les portes de l’Audiència de Girona. En aquest instant ja hi havia gent esperant per mostrar-li el seu suport, respecte la citació de la Fiscalia General de l’Estat per declarar sobre la seva involucració amb el referèndum del proper 1 d’octubre. A les dotze en punt, Corominas ha entrat dins els jutjats, i la gent ha fet un passadís, amb crits de ‘No estàs sol’ o ‘Votarem’. Entre els assistents, bona part dels alcaldes garrotxins, a més de regidors de la comarca i companys tant de partit com de l’oposició al ple municipal, unida aquest cop per la citació, i que han cantat l’himne de Catalunya, Els Segadors. En canvi, qui no hi era present eren els regidors del PSC, a l’equip de govern. L’alcalde ha anat saludant als veïns que s’han desplaçat fins a Girona, que han esperat a la seva sortida mitja hora més tard. Entremig, Josep Maria Corominas s’ha acollit al dret de no declarar davant el fiscal de Girona. Ja més tard, a la una, l’escena es repetia, però amb un altre batlle: l’alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira.