Sant Feliu de Pallerols obté l’acord del Govern d’urbanitzar el polígon de Llongafollia quan una empresa es comprometi a ubicar-s’hi

Sant Feliu de Pallerols fa nous passos per posar en funcionament el polígon industrial del pla de Llongafollia. Aquesta setmana l’alcalde s’ha reunit amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Incasòl, i ha arribat a un acord per urbanitzar el polígon tant bon punt acordi un compromís d’ubicació amb una sola empresa.

L’any 2010, Sant Feliu de Pallerols va poder requalificar el sòl agrícola de Llongafollia en terreny industrial, després de 8 anys de negociacions amb la Generalitat per aconseguir-ho. Però a hores d’ara encara no s’ha desenvolupat el sector, i per tant la reivindicació del municipi es manté aturada 25 anys després d’iniciar les gestions. Ara, però, tot indica que la situació pot desencallar-se en breu. L’Ajuntament va mantenir dimarts una reunió amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull i l’INCASÒL. L’alcalde, Joan Casas, va aconseguir el compromís del govern d’iniciar l’urbanització del polígon un cop tingui un compromís d’una sola empresa d’instal•lar-se a la zona.

Segons el mateix alcalde, en aquests moments hi haurien dues empreses interessades en instal•lar-se al polígon de Llongafollia, i recorda que fins i tot altres indústries han marxat de Catalunya després de no poder desenvolupar la seva activitat a Sant Feliu de Pallerols per la incapacitat de l’INCASÒL d’urbanitzar el sector durant la crisi econòmica dels darrers anys.