El diaca i cap de la policia local d’Olot, Ignasi López, entre els més de 300 religiosos que signen un manifest a favor del dret a decidir el proper 1 d’octubre

Més de 300 capellans i diaques dels deu bisbats catalans i de congregacions religioses han publicat una declaració per escrit on fan una defensa de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Entre ells s’hi troba el diaca i alhora cap de la policia municipal d’Olot, Ignasi López.

El llistat dels capellans i diaques que estan a favor que es voti apareixen publicats al web de Catalunya Religió. És el primer suport explícit a l’1-O que arriba del món eclesiàstic tot i que a la pàgina es reconeix que s’han produït altres declaracions de suport al dret a decidir i adreçat a les institucions catalanes després dels fets dels últims dies.

Els capellans i diaques que signen el document expliquen que davant “la convocatòria de la Generalitat d’un referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre” i “davant la impossibilitat de pactar les condicions per a dur-lo a terme de forma acordada, considerem legítima i necessària la realització d’aquest referèndum”.

El pronunciament públic el justifiquen sota el criteri dels “valors evangèlics i humanístics” i “empesos per l’amor sincer al poble que volem servir. Asseguren que és una demanda “en sintonia amb els nostres bisbes, els quals han afirmat el caràcter nacional de Catalunya i que convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català”. Davant l’1-O els signants conviden a “votar en consciència en exercici del dret fonamental que té qualsevol persona”.

x