Santa Pau acull la Proclamació de l’Hereu i la Pubilla de Catalunya

Pubilla i Hereu Catalunya

Santa Pau ha acollit aquest cap de setmana l’acte de Proclamació de l’Hereu i la Pubilla de Catalunya, que organitza el Foment de les tradicions catalanes.

L’Hereu i la Pubilla eren històricament els primers fills d’una família, amb el dret de rebre el patrimoni familiar. Actualment aquestes figures ha canviat, i el pubillatge és una tradició que implica centenars de joves de tot el país. Molts d’ells han estat aquest cap de setmana a Santa Pau, representant els seus pobles i ciutats a la Proclamació de l’Hereu i la Pubilla de Catalunya. Els candidats i candidates han passat diferents proves que avaluen les seves capacitats i el seu coneixement del territori. Finalment, els mereixedors del títol nacional han estat la pubilla de Solsona i l’Hereu del districte de Valldan, a Berga.

Més enllà de la competició, però, el que més valoren els joves és la convivència i les amistats que es fan gràcies a aquest certàmen. La relació de Santa Pau amb aquesta tradició ve de lluny. El 2006, la santapauenca Anna Domènech va ser escollida Pubilla de Catalunya.

x