L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, disposat a pagar les despeses del referèndum de diumenge

L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols vol assumir les despeses derivades de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre al municipi. Joan Casas ho ha fet a través d’un decret d’alcaldia on diu que el consistori no es farà càrrec dels costos, sinó el mateix batlle.

Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols sembla haver trobat la fórmula perquè els sanfeliuencs puguin votar l’1 d’octubre sense que la justícia espanyola l’acusi de malversació de fons, com ha fet amb altres acaldes favorables al referèndum. Mitjançant un decret d’alcaldia s’ha compromès a assumir personalment tots els costos que se’n derivin.

L’objectiu d’aquesta decisió personal, diu Casas, no és evitar un conficte amb la justícia, sinó donar resposta a la voluntat majoritària del seu poble. Ara està a l’espera d’un informe tècnic que li concreti l’import que haurà de pagar. Casas també afirma que està disposat a anar a declarar si el citen.

El gener de 2015 l’alcalde ja va haver de comparèixer davant la justíca acusat per un membre de l’oposició de prevaricació, tràfic d’influències, falsetat documental i frau en l’urbanització del Pla de Bastons. A l’espera que es resolgui el cas, vol fer una auditoria per demostrar que no ha comès cap delicte i compara la seva situació amb la de Catalunya. Casas va abandonar l’any passat la militància d’Unió Democràtica abans de la desaparició del partit i ara es manté com a independent al consistori i al Consell Comarcal de la Garrotxa.

 

x