La rotonda de Percaula de Sant Joan les Fonts és considerada la Millor Rotonda Florida de Catalunya

La rotonda de Peracaula de Sant Joan les Fonts ha estat guardonada com a la Millor Rotonda Florida de Catalunya 2017. La iniciativa va ser reconeguda a la gala del projecte de Viles Florides, que també va atorgar la tercera flor d’honor a Sant Joan i a la Vall d’en Bas.

Aquesta és la millor Rotonda Florida de Catalunya. És la que comunica Sant Joan les Fonts amb el nucli de la Canya, a la zona de Peracaula, i va ser reconeguda amb aquesta distinció a la darrera gala del projecte Viles Florides a Mollet del Vallès. És la primera vegada que es duu a terme aquest reconeixement en el marc de la iniciativa, i distingeix així la voluntat del municipi de millorar el seu espai urbà mitjançant la flor i la ornamentació amb patrimoni natural propi de Sant Joan. A més, Sant Joan les Fonts ha aconseguit aquest 2017 la tercera flor d’honor, en una escala de l’1 al 5. Segons l’Ajuntament, la distinció corrobora l’aposta per millorar les seves zones verdes.

A la Garrotxa, la Vall d’en Bas també ha aconseguit la tercera flor d’honor, mentre que Olot és l’únic municipi que en té quatre, la màxima distinció atorgada fins al moment a tot Catalunya. Una desena de pobles garrotxins formen part de Viles Florides, una iniciativa que ja arriba a 113 municipis catalans.