Voluntaris pel Dret de Defensa sosté que participar a l’1-O no constitueix un delicte

Els advocats del grup de voluntaris pel dret de defensa sostenen que legalment no es comet cap delicte si l’1 d’octubre es participa al referèndum formant part d’una mesa o anant a votar.  El col·lectiu el formen advocats gironins amb el suport del Col·legi d’Advocats de Girona i ofereixen suport legal als ciutadans.

Creat espontàniament per advocats gironins sensibilitzats amb la situació anòmala que viu el país, el grup de voluntaris pel dret de defensa té l’objectiu de donar assessorament legal davant possibles situacions conflictives en tot el que envolta el referèndum de l’1 d’octubre i la seva organització. Davant les nombroses consultes d’aquests dies sobre quines podrien ser les conseqüències d’anar a votar o participar en les meses diumenge, volen transmetre un missatge de tranquil·litat. El grup ha habilitat un telèfon de contacte on es pot adreçar tothom que tingui dubtes a nivell legal.