La proximitat del referèndum marca el ple del mes de setembre d’Olot

Ahir es va celebrar el ple municipal d’Olot corresponent al mes de setembre. Una sessió marcada per la proximitat de la data del referèndum. Els partits sobiranistes van fer una crida a la mobilització. El PSC també es va pronunciar, expressant públicament el seu suport a l’alcalde i també als directors dels centres educatius de la ciutat.

L’alcalde, Josep Maria Cominas, va aprofitar el ple municipal d’ahir al vespre per agraïr el suport ciutadà i polític rebut arran de la seva declaració davant la fiscalia per l’1 d’octubre. Els partits sobiranistes van sumar-se als agraïments i van cridar a la mobilització facífica i ferma. Esquerra va presentar conjuntament amb el PDeCat i Demòcrates, la CUP i Olot en Comú, una moció de suport als detinguts el 20 de setembre, així com al Govern de la Generalitat i els alcaldes investigats. Per reivindicar el dret a votar, els republicans van portar una urna al ple. Tot i no estar d’acord amb la celebració del referèndum, el PSC d’Olot, a l’equip de govern, va manifestar públicament el seu suport a l’alcalde. La pol·lèmica sorgida arran de la mobilització dels estudiants garrotxins i el paper dels directors dels centres en l’organització del referèndum també va aparèixer durant la sessió plenària. Tots els partits, inclòs el PSC a través el regidor d’Ensenyament Jaume Mir, van traslladar el seu suport als centres educatius de la ciutat i van defensar el paper dels alumnes.

Al final de la sessió, Núria Fité del PDeCat va deixar la seva acta de regidora per motius personals. Tot apunta que el seu substitut serà el següent nom a la llista del partit, Josep Ferrés, que ja havia estat regidor a l’anterior legislatura i que actualment és el coordinador de l’ANC d’Olot.