Les Planes d’Hostoles vota amb normalitat utilitzant el cens en paper i a Sant Feliu de Pallerols el cens digital dificulta les votacions

1-O referèndum Les Planes d'Hostoles i Sant Feliu de Pallerols

El primer vot de les Planes d’Hostoles ha arribat amb força puntualitat, passats 10 minuts de les 9 del matí. De fet el col·legi electoral de Les Planes és dels pocs que ha funcionat amb normalitat durant el matí. A Sant Feliu de Pallerols s’ha optat pel cens digital i el sistema informàtic ha fallat contínuament dificultant el vot dels veïns i veïnes.

A Les Planes d’Hostoles uns quaranta veïns han fet nit a l’únic col·legi electoral del poble, l’escola Sant Cristòfol. A les 8 del matí l’escola s’ha anat omplint de gent, i l’ambient festiu ha anat en augment. Cap a ¼ de 9 del matí han arribat els Mossos d’Esquadra, i per evitar que entressin s’ha tancat la porta de l’escola. En aquest moment  els centenars de veïns de Les Planes han cantat Els Segadors i han cridat ‘votarem’ reiteradament.

Mentrestant a dins s’ha anat constituint la mesa electoral. Quan faltava un minut per arribar a les 9 del matí ha aparegut l’urna i el primer veí en votar al poble ho ha fet passats 10 minuts de les 9. A Les Planes s’ha pogut votar durant el matí sense masses aturades, ja que s’ha optat per el cens en paper. Els vídeos i les notícies de la repressió policial violenta que arribaven de Sant Julià de Ramis i Barcelona han generat ràbia i impotència entre els veïns del poble.

A Sant Feliu de Pallerols han optat per situar tres tractors a l’entrada del col·legi electoral per dificultar l’entrada de qualsevol persona o cos policial que volgués boicotejar el seu dret a decidir. Molts rumors d’una imminent aparició de la Guardia Civil han fet saltar l’alarma al poble, però durant el matí només s’hi han pogut veure als Mossos d’Esquadra.

Pel que fa a les votacions a Sant Feliu han optat pel cens digital que permet votar a persones de fora el municipi, però com en altres poblacions el sistema informàtic no ha funcionat prou bé. L’escola Rocalba ha estat bona part del matí plena de gent esperant per a poder exercir el seu dret a vot.

Amb tot, Les Planes d’Hostoles ha estat una de les poques poblacions de la comarca que ha pogut votar amb força normalitat durant el matí. A Sant Feliu de Pallerols no s’ha registrat cap incidència però les votacions s’han registrat amb comptagotes.