Els problemes informàtics dificulten les votacions a primera hora del matí a Besalú i Sant Jaume de Llierca

Els problemes informàtics també han afectat els pobles de Besalú i Sant Jaume de Llierca. A les 8 del matí, ja hi havia prop de 300 persones esperant per votar davant del Pavelló de Besalú. Finalment, ho han pogut fer a les 10. En canvi, a Sant Jaume han hagut d’esperar fins a quarts de 12. L’alcalde de Besalú i diputat ha condemnat les accions del govern de l’estat i ha demanat la dimissió d’Enric Millo.

A les 8 del matí, prop de 300 persones ja feien cua davant del Pavelló de Besalú per votar. Aquella mateixa hora, els Mossos han vingut per aixecar acta. En un ambient festiu, els més joves donaven esmorzar als veïns i veïnes.  Aquesta nit, una seixantena de persones han dormit al col·legi electoral i a les 5 del matí, ha començat a arribar la gent. La Mesa s’ha constituït a les 9, però no s’ha pogut votar, com en d’altres poblacions, fins les 10, per problemes informàtics. L’alcalde de Besalú i diputat de Junts pel Sí, Lluís Guinó, ha anat a votar a quarts d’11. Ha denunciat l’actuació del govern de l’Estat i ha demanat la dimissió del delegat del govern del govern espanyol a Catalunya.

A Sant Jaume de Llierca una vintena de persones han passat la nit a l’Ajuntament. Hi ha programades activitats al llarg de tot el dia al consistori. Allà no s’ha pogut votar fins quarts de 12 del matí, pels mateixos problemes informàtics. La gent s’ha aplegat a davant del col·legi electoral i s’han escoltat els lemes d’aquests dies: ‘Votarem’, ‘Som gent de pau’ i ‘No tenim por’