La jornada del referèndum transcorre sense incidències importants a la Garrotxa, tot i els problemes informàtics que van dificultar la votació a alguns pobles

Els garrotxins i garrotxines van poder votar ahir sense incidents destacables, a diferència d’altres parts del país. Els Mossos van ser presents als llocs de votació i van aixecar acta a primera hora. Veïns i veïnes van dormir als col•legis i d’altres, s’hi van concentrar des de les 5 del matí. Problemes informàtics van dificultar la votació a moltes poblacions.

Milers de persones van anar a votar ahir a la Garrotxa. La jornada va transcórrer sense incidents i a la comarca, malgrat els problemes informàtics que van dificultar i alentir les votacions a la majoria de pobles. Els Mossos d’Esquadra van aixecar acta als diferents punts de votació i no van impedir el desenvolupament del referèndum. Hi va haver gent que es va quedar a dormir als col•legis electorals. D’altres, es van concentrar davant dels centres des de les 5 del matí.

També es va poder votar a Tortellà i Sales de Llierca, municipis governats per llistes vinculades al Partit Socialista. El bloqueig de les xarxes va fer que a Sant Jaume les votacions comencessin a quarts de 12 i a Besalú, a les 10; mentre que a municipis com Les Planes el sistema informàtic va funcionar amb agilitat i es va començar amb puntualitat. Des de Besalú, l’alcalde i Vicepresident Primer al Parlament, Lluís Guinó, va condemnar les accions del govern de l’estat i va demanar la dimissió d’Enric Millo.

Tot i les alarmes de l’arribada de la Guàrdia Civil a pobles com Sant Feliu de Pallerols o Besalú, la policia no va fer acte de presència a la comarca. Va ser una jornada festiva i també molt llarga. Els veïns i veïnes van esperar-se davant les seus electorals per conèixer els resultats. El recompte total a la Garrotxa, com a la resta del país, va ser complicat. L’aplicació del cens universal va fer que molta gent anés a votar a altres pobles i que fos difícil calcular amb exactitud el resultat a cada municipi.