Olot mostra el seu rebuig a l’actuació de la policia estatal amb una concentració davant el consistori

rebuig

Centenars de persones han respost avui a la convocatòria de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència de concentrar-se davant els ajuntaments del país. El motiu era mostrar el rebuig a l’actuació policial d’aquest diumenge als col·legis electorals.

La concentració de rebuig a les actuacions policials de la Guàrdia Civil i el Cos de la Policia Nacional ha aplegat a centenars de persones davant l’ajuntament d’Olot, en un espai que s’ha quedat més reduït per la coincidència amb el mercat setmanal. Però això no ha afectat a l’assistència. Entre els assistents hi havia persones que ahir van estar a les meses, membres de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural Garrotxa, però també bona part dels funcionaris que treballen a l’ajuntament d’Olot i persones a títol individual que també s’hi han volgut sumar. Diferents membres dels Bombers d’Olot també s’han unit a la concentració i han estat aplaudits llargament pel públic durant la lectura del manifest. Prèviament al parlament oficial l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha tingut un record als ferits d’ahir i ha criticat l’actuació policia.

Just abans del parlament un dels assistents ha criticat amb veu alta el posicionament del Partit dels Socialistes, lamentant que la totalitat dels regidors a l’ajuntament d’Olot no hagin assistit a la convocatòria d’aquest migdia.

Entre els representants polítics hi havia un regidor socialista, el d’Ensenyament, Jaume Mir, que ha aixecat la mà en un gest d’evidenciar la seva presència. Tot seguit l’alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Corominas, ha llegit el manifest que s’ha acordat entre l’ACM i l’AMI. En acabar la lectura el públic ha aplaudit llargament.

L’acte ha continuat amb cinc minuts de silenci per recordar els més de 800 ferits de diversa consideració que va deixar l’actuació policial d’ahir en diferents municipis de Catalunya. Finalment els assistents han cantat els Segadors.

I una vegada s’ha donat per acabada la concentració s’ha produït una de les imatges més emotives. Els Bombers han fet sonar les sirenes mentre un d’ells donava les gràcies als ciutadans des de la porta del vehicle. Alguns dels presents no han pogut contenir les llàgrimes d’emoció en el que ha estat una altre escena que quedarà gravada a la memòria de molta gent.