Olot tanca la jornada del referèndum amb un acte d’agraïment després del recompte

A Olot la llarga i intensa jornada del referèndum va acabar amb un acte després del recompte dels vots. Centenars d’olotins es van trobar davant l’ajuntament per celebrar d’una manera festiva que tot s’havia pogut desenvolupar amb certa normalitat a la ciutat. Els representants polítics de les forces independentistes de l’Ajuntament i també ANC i Òmnium van adreçar paraules d’agraïment a tots els implicats.

Amb un emotiu compte enrere acabava la jornada de votació del referèndum al casal del barri de Bonavista d’Olot, un dels col·legis electorals on hi ha més gent censada. A l’Escola Bisaroques aquests últims minuts abans de les vuit del vespre també es van viure amb emoció. Dissabte a la nit un grup de persones ja va ocupar l’escola per mantenir-la oberta. Molta gent s’hi va apropar des de primera hora del matí per votar i donar suport, d’una manera festiva i tranquil·la. Davant la possibilitat que la Guàrdia Civil intentés accedir a última hora als col·legis, al Bisaroques van optar per una barricada improvitzada.  A les 20h en punt començava el recompte de vots als 21 col·legis electorals de la ciutat. Pocs minuts més tard, la gent es reunia davant l’Ajuntament d’Olot per viure conjuntament el final de la jornada. Òmnium, ANC, i també els representants de les forces polítiques van ser-hi presents per donar les gràcies a tots els olotins i garrotxins implicats en l’organització del Referèndum. Alguns d’ells, especialment la CUP i Olot en Comú, van cridar a continuar les mobilitzacions, especialment participant a la vaga general convocada per demà. Encara sense conèixer les xifres definitives, la valoració d’Òmnium i ANC a la Garrotxa era positiva, malgrat les escenes de violència que es van poder veure en altres punts del país

Aquest matí, coneixedor que més de la meitat dels olotins van participar ahir al referèndum amb una aclaparadora majoria pel SÍ, l’alcalde d’Olot adreçava un missatge d’agraïment a la ciutadania. A l’espera de reunir-se aquesta tarda amb la direcció del PDeCat, Corominas creu que és el moment d’afrontar nous reptes escoltant el Parlament de Catalunya.