Les escoles i instituts de la Garrotxa tanquen les seves portes per secundar l’aturada general

Les escoles i instituts de la Garrotxa s’han afegit a l’aturada general. Els centres educatius han establert alguns serveis mínims, però molts pocs alumnes han assistit a les classes. Davant aquest fet, alguns equipaments han demanat als pares que anessin a buscar els seus fills.

Un silenci estrany envoltava l’Institut Bosc de la Coma d’Olot aquest matí, pels volts de dos quarts de dotze del migdia. És un dels quatre instituts de la Garrotxa, i tots s’han afegit a la convocatòria d’aturada general per aquest dimarts. El transport escolar als centres s’ha suprimit del tot durant la jornada, i també s’han anul·lat totes les classes previstes per avui. Un altre exemple d’excepcionalitat era el pati de l’Escola Pia, totalment buit per la clausura del centre educatiu. Les escoles comarcals i llars d’infants havien previst serveis mínims per atendre als alumnes que volien anar a classe, però davant l’assistència ínfima alguns centres han demanat als pares que recollissin els seus fills per tancar els equipaments de forma definitiva durant l’aturada. Inclús l’escola Cor de Maria i Maria Reina havia anunciat el dia anterior que romandria tancada, al considerar que els serveis mínims eren insuficients. Aquests centres concertats tenien el comunicat de la decisió penjada a la mateixa porta de l’escola.

x