Els sindicats tallen les principals carreteres garrotxines per garantir l’èxit de l’aturada general

L’aturada general per protestar contra la repressió policial exercida durant la celebració del referèndum ha arrencat a les sis del matí, quan alguns sindicats i nombrosos manifestants s’han distribuït arreu de la comarca per iniciar el tall de les vies de comunicació i la clausura d’empreses obertes. Es calcula que el seguiment de l’aturada és d’un 80% en el món laboral.

És una de les accions més espectaculars de l’aturada general: el tall de les principals carreteres per accedir a la Garrotxa. A primera hora del matí, s’han bloquejat els accessos a la rotonda del polígon de la Serra de la Vall d’en Bas. L’objectiu era impedir la mobilitat laboral a la comarca, per tal de garantir l’èxit de l’acció reivindicativa per protestar contra l’actuació policial de les forces de l’estat durant l’1 d’octubre. Feia deu dies que la CGT o la Coordinadora Obrera Sindical preparaven aquesta vaga, a la que es va adherir la CNT ara fa una setmana, i molts altres han secundat després de la repressió policial de diumenge. Des dels sindicats es calcula que el seguiment de l’aturada és superior al 80%. La situació es repetia a altres indrets, com a l’Autovia A-26 a l’alçada de Besalú, on s’han viscut algunes escenes de tensió entre transportistes i manifestants.

Els tractors dels pagesos, mitjançant els sindicats agraris, també s’han afegit a la protesta i han estat donant voltes per tota la comarca per comprovar el seguiment de l’aturada.

x