Uns 15.000 garrotxins es manifesten contra la repressió policial i pels drets civils a Olot i desborda el centre de la ciutat

Olot va viure ahir una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden a la Garrotxa. La convocatòria es va iniciar a les cinc de la tarda a la Plaça Major, que es va desbordar per complet pocs minuts després. Al final, la capçalera va iniciar el recorregut prop de l’església de Sant Esteve.

Entitats, polítics, cossos de seguretat, empresaris i una forta presència de la societat civil. La manifestació convocada ahir a la tarda a Olot va tenir una assistència massiva de garrotxins; la crida demanava ser a les cinc de la tarda a la Plaça Major, però l’espai va ser insuficient per acollir les persones que hi volien participar, i els carrers de l’entorn es van omplir de seguida per denunciar la repressió de les forces de seguretat estatals a Catalunya i reclamar el dret a votar en un referèndum.

Passat un quart de sis de la tarda i abans de l’hora prevista, la capçalera va iniciar la seva marxa prop de l’església de Sant Esteve per avançar pels carrers del nucli urbà de la capital garrotxina. La manifestació va transcórrer amb poques proclames i un ambient serè, trencat a instants pels nombrosos aplaudiments dels ciutadans. Al final, la mobilització va arribar al Firalet després de dos quarts de sis, on ja hi havia gent concentrada davant l’Ajuntament d’Olot.

x