El sindicat CNT qualifica la vaga general d’ahir com un èxit de participació

A nivell català la vaga convocada per diversos sindicats minoritaris es considera un èxit. La CNT de la Garrotxa creu que als polígons industrials va arribar a tenir un seguiment d’un 80%, i adverteix que el preavís d’aturada es manté fins el 13 d’octubre, com a resposta davant els fets que puguin tenir lloc a Catalunya els propers dies.

L’aturada que va viure la Garrotxa en protesta per la repressió policial exercida per les forces de l’Estat els darrers dies va tenir una resposta massiva a la comarca. La mobilització va ser convocada per la CGT, la CSC i COS fa més de deu dies, i la CNT s’hi va afegir ara fa una setmana. Els sindicats consideren d’èxit el seguiment de la vaga, i es calcula que l’activitat als polígons industrials es va aturar en un 80%.

El tall de les carreteres va afavorir l’aturada, i les restriccions al trànsit es van mantenir fins les quatre de la tarda tant a Bracons com a l’autovia A-26 prop de Besalú. Els piquets informatius van procedir a baixar la persiana a algunes indústries, petits comerços i grans superfícies, especialment les que havien vulnerat el dret a vaga segons el mateix sindicat. Pel que fa a la mobilització, la CNT adverteix que el preavís d’aturada es manté actiu fins el proper 13 d’octubre.

Els sindicats no descarten que davant els fets que puguin tenir lloc a Catalunya els propers dies comportin l’allargament d’aquest preavís de vaga.

x