Una trentena d’entitats es posicionen contra de la violència a la concentració de l’aturada a Olot

Els garrotxins van respondre massivament a la crida de la Taula per la Democràcia de concentrar-se davant els ajuntaments de les capitals de comarca a les sis de la tarda, i així ho constatava la imatge del Firal d’Olot pocs minuts abans de l’hora en punt.

Unes quinze-mil persones segons la Policia Municipal van participar a l’acte unitari que va servir per tancar la jornada d’aturada general. Banderes, càntics i pancartes en una demostració d’unitat dins la diversitat, perquè les protagonistes dels parlaments van ser la trentena d’entitats de diferents àmbits que van rebutjar de forma unànime la repressió que les forces de l’estat espanyol van exercir l’1 d’octubre als col•legis electorals.

La cultura de la ciutat va ser-hi representada a través d’Altrart, l’Esbart Olot, Els Catòlics, Garrotxa Cultural o Rapsòdia Veus literàries. Dos dels parlaments més punyents els van protagonitzar precisament entitats culturals, el grup de teatre 1714 i l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa.

Els cossos d’emergències i seguretat també van tenir un espai per a la reivindicació i el reconeixement públic. Protecció Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, Col•lectiu d’Ambulàncies, Forestals, però sobretot els Bombers, van rebre l’ovació de tots els assistents.

Els representats d’ANC i Òmnium també van criticar durament el govern espanyol i les seves actuacions, i van cridar a seguir les mobilitzacions fins que arribi la declaració unilateral d’independència. Fins a una trentena de representants d’entitats i col•lectius socials molt diversos van tenir un minut ahir a la tarda davant de milers de persones per enviar un missatge de pau i convivència a la societat garrotxina.