Unitat política dels partits amb representació a la Garrotxa a la concentració contra la repressió i pels drets civils

Els polítics també van ser a la concentració d’ahir, coincidint amb l’aturada de país. El PDeCat, Esquerra i la CUP van reclamar la independència mentre que Olot en Comú va apel•lar a la justícia social per les classes populars. El moment més tens el va protagonitzar el PSC d’Olot.

Els representants polítics també van mostrar ahir a la concentració davant l’Ajuntament que estan units contra la violència malgrat les discrepàncies polítiques. Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix, i Miquel Reverter, de Castellfollit de la Roca van parlar en nom dels alcaldes garrotxins. Dels 21 batlles de la comarca, 19 estan sent investigats per la Fiscalia, per l’organització de l’1 d’octubre:

També van ser-hi totes les forces polítiques amb representació al ple d’Olot. Tots ells van expressar el seu rebuig a les accions que està portant a terme l’estat espanyol i els partits sobiranistes van reivindicar la victòria del SÍ al referèndum. Olot en Comú i la CUP també van reclamar justícia social per les classes populars.

Finalment la intervenció del regidor del Partit Socialista d’Olot, Josep Guix, va ser el moment més tens de l’acte. Després d’haver rebut dures crítiques per la falta de suport a Josep Maria Corominas quan va anar a declarar, finalment els socialistes olotins van voler expressar públicament el seu rebuig a la violència policial de diumenge. La resposta del públic, però, va ser en forma de crits i xiulets.

Els grup dels socialistes ha emès avui un comunicat on reitera la seva condemna a la violència exercida contra les persones que diumenge volien votar, així com la seva voluntat de treballar per la pau i cercar ponts de diàleg.

Els regidors d’Esquerra Republicana també s’han pronunciat al respecte en les últimes hores. Ahir van fer públic un comunicat on lamentaven profundament el paper del partit dels socialistes en els últims dies. Al document els emplacen a defensar els ciutadans i denuncien que no donéssin suport a l’alcalde Josep Maria Corominas en la seva declaració davant la Fiscalia a Girona.