Les Planes demana als Agents Rurals que sancioni d’una vegada els mals comportaments dels visitants als gorgs del municipi

L’alcalde de Les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, es mostra crític amb els Agents Rurals per no imposar sancions pel mal comportament d’alguns visitants als gorgs del municipi, que reben una afluència massiva de turistes. Llorà es planteja aplicar pel 2018 diverses mesures per reduir l’impacte als espais naturals.

Durant el que portem d’any, Les Planes d’Hostoles ha sancionat a 550 persones per deixar els vehicles mal aparcats a l’entorn dels gorgs del municipi. La xifra és gairebé el doble dels multats l’any 2016, on es van imposar 300 sancions. Aquesta dada constata l’afluència massiva de visitants a aquests espais naturals, que provoquen molèsties als veïns sobretot pel mal comportament dels turistes al bosc i al riu. Davant aquestes queixes, l’alcalde de Les Planes Eduard Llorà es mostra crític per la inacció dels Agents Rurals i els hi demana que persegueixin els infractors que no respecten l’entorn dels gorgs, que de moments s’escapen de les multes que podria imposar el cos forestal.

Fa unes setmanes, l’Ajuntament es va reunir amb veïns, diferents entitats de defensa del territori i representants d’administracions públiques com la Diputació, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Territori o els mateixos Agents Forestals. La intenció és trobar mesures per reduir l’impacte dels visitants a l’entorn dels gorgs, i ja n’hi ha que s’estudien amb vistes a una possible aplicació l’any vinent a la zona de Cogolls: tenir agents forestals propis, limitar el nombre de persones que accedeixen als espais, o tallar la carretera d’accés i restringir-la només als veïns.

De moment, l’Ajuntament no es planteja cobrar entrada per gaudir dels gorgs de Les Planes per les dificultats que comporta la seva aplicació.

x