El Museu Comarcal de la Garrotxa ofereix diumenge una visita guiada de l’exposició ‘Al taller de Clarà’, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

Aquest cap de setmana, a diversos municipis de la comarca es fan activitats culturals amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. És el cas del Museu Comarcal, que ha organitzat una visita guiada de l’exposició ‘Al taller de Clarà’ diumenge al matí. La visita vol desvelar les anècdotes més personals de l’escultor olotí Josep Clarà, una figura que ha estat poc reivindicada per haver col·laborat amb el règim franquista.

L’olotí Josep Clarà es va convertir en un escultor de renom internacional. Però molta de la seva obra, encara resta desconeguda. L’exposició ‘Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible’ vol presentar les seves escultures i, sobretot, conèixer la part més íntima i personal de l’artista. A la mostra es recrea com era el seu taller i s’explica com va viure l’època de la República, la Guerra Civil i fins que va morir, als primers anys del franquisme. Clarà va treballar pel règim i, per això, ha estat poc reivindicat pel públic. L’exposició vol donar un altre punt de vista, a partir de les seves notes personals. En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, diumenge a les 12 del migdia, Cristina Rodríguez, comissària de l’exposició, juntament amb Irene Gras, farà una visita guiada sota el títol ‘Redescobrim Clarà’. A part, dissabte, al Museu dels Sants, Leila El Gamouchi, musulmana i Mossèn Lluís Solà, catòlic, parlaran de l’exposició actual, que porta el títol de “Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte”.

Notícies relacionades:
– Fins el 20 d’agost es pot veure l’exposició ‘El taller de los sueños’ al Museu Comarcal de la Garrotxa, en el marc del Workshop Internacional RCR