Els Premis Salvador Reixach reconeixen la feina feta de quatre Treballs de Recerca de Batxillerat i tres Projectes Finals de Cicle Formatiu

Premis Salvador Reixach

L’església del Santuari de Santa Maria dels Arcs de Santa Pau va acollir dissabte la XVII edició dels Premis Salvador Reixach per a Treballs de Recerca i Projectes Finals. Dels 30 treballs finalistes se’n van premiar un total de 7 i es van atorgar dos accèssits.

Els Premis Salvador Reixach organitzats pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca van reconèixer la feina de quatre Treballs de Recerca de Batxillerat i tres Projectes Finals de Cicles Formatius. L’entrega de premis es va portar a terme a Santa Pau a l’església del Santuari de Santa Maria dels arcs, amb l’acompanyament musical d’alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot. Enguany, l’organització va afegir una modalitat més de premi en el cas dels Treballs de Recerca, passant de tres a quatre categories.

Pel que fa a Batxillerat, en la modalitat Comarcal, el guanyador va ser Arnau Brosa amb el treball ‘Republicans o exaltats?’. Una anàlisi de la violència contra els edificis religiosos d’Olot i comarca. En la categoria de Socials el premi va ser per Laura Margarita pel Treball de Recerca ‘The self unmasked’ en el que l’autora analitza el fenomen de l’enrajolament facial plantejant-ne dues hipotèsis. A la modalitat de Comunicació i Humanitats el treball premiat va ser el d’Iris Rodríguez: una reflexió d’Alícia al país de les meravelles i Alícia a través del Mirall. En Arts i Disseny el premi va ser per Sílvia Escandell amb el treball ‘Toni Vidal, imatges d’una vida’, en el que l’autora porta a terme un estudi biogràfic d’aquest artista.

En el cas dels Projectes Finals de Cicles Formatius es van premiar tres treballs i es van atorgar dos accèssits. El projecte de Clàudia Gutiérrez va ser seleccionat en l’àmbit de Comunicació per la confecció d’una imatge corporativa d’un festival de teatre i música. En la categoria d’Emprenedoria es va premiar el Projecte Final de Marta Berenguer i Diana Bondzyukh centrat en el desenvolupament d’un servei de cerimònies laiques. Finalment, la categoria de Socials va quedar deserta i en la d’Ànalisi i Gestió es va premiar el projecte ‘Exportació d’olis corporals de Sara Arjona i Jasmeet Kumar. Els accèssits van ser pel projecte ‘Nightmares’ de Laia Jiménez i per ‘Locksea’ d’Anna Montizano i Daniela Casas.

x