Castellfollit de la Roca aprovarà en ple municipal les condicions dels treballs de sanajament de la cinglera

El ple municipal de Castellfollit de la Roca aprova avui el plec de clàusules i les condicions de la neteja de la seva cinglera. Els treballs tindran un cost de 60.000 euros, i és el pas previ per aplicar el Pla Integral de Conservació de la Cinglera, que preveu accions per valor de més d’un milió i mig d’euros.

A principis d’any Castellfollit de la Roca demanava ajuda a les administracions per revertir l’estat de deteriorament de la seva cinglera, arran d’una esllavissada important que havia fet caure més de 70 metres cúbics de basalt a la zona del Turonell. El consistori va tenir una resposta favorable a aquesta crida, i la Diputació de Girona subvencionarà un sanejament del cingle per un valor de 60.000 euros. Avui, el ple municipal de Castellfollit aprovarà el plec de clàusules i condicions d’aquests treballs. Un cop fet el sanejament, els experts podran tenir accés directe al promontori basàltic, i determinar les accions que han de formar part del Pla Integral de Conservació de la cinglera. El Departament de Territori i Sostenibilitat es va comprometre a accelerar aquest pla, i hi preveu fer actuacions per un valor superior al milió i mig d’euros fins l’any 2025, per tal d’assegurar el futur de Castellfollit de la Roca.